Cultura si tainele painii

Cultura si tainele painii” este o campanie derulata de Russenart Communications in parteneriat cu brandul de faina Gold Maya care a cuprins: informatii despre obiceiurile romanesti legate de paine, promovare pe site, blog, pagina si grup Facebook, concursuri pentru blogeri si parteneri media etc.

In cadrul campaniei vor fi dezvoltate mai multe sectiuni: Painea in folclorul romanesc – tipuri de paine si obiceiurile legate de impartirea painii, a colacilor si retetele lor, ritualuri populare pagane si/sau crestine, Povestea painii (istoric, preparare etc.), Painea in alte tari (tipuri de paine ale altor nationalitati si retetele lor), Painea sfanta (momentele religioase si tipurile de paine, simboluri, ritualuri etc.), Retete de paine, Concursuri pentru blogeri, Povesti despre paine (preluate din literatura romaneasca si din alte literaturi).

Cum se va desfasura campania?
Campania va fi impartita in functie de calendarul agricol (combinat cu calendarul ortodox) al taranului roman identificand principalele momente din viata culturala a satului si sarbatorile crestine si/ sau precrestine (mai importante) cu obiceiurile lor, in cele 4 anotimpuri. Vom incepe cu sarbatorile de vara:  Mosii de vara, Rusaliile, Sfintii marunti, Sanzienele, Sanpetru de vara, Cricovii de vara, Santilie, Propojaniile etc.

Painea are un rol important in viata taranului roman si in traditiile crestine si precrestine, astfel ca pentru fiecare sarbatoare exista tipuri de paine specifice si obiceiuri diferite.

In cadrul campaniei vor fi identificate (in parteneriat cu un folclorist) principalele obiceiuri ocazionate de fiecare sarbatoare si tipurile de paine folosite: colaci, prescure, bradosi etc.  si modul de preparare/ retetele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *