Proiecte

Proiectele de educatie culinara derulate de agentia de comunicare sunt:

Prima editie a programului culinar a inceput in ianuarie 2014, si s-a derulat timp de 12 luni (50 de saptamani).

Editia a 2-a a programului culinar s-a desfasurat in perioada febuarie 2015- ianuarie 2016.

In prezent au inceput pregatirile pentru a 3-a editie a programului culinar.

In cadrul programului, timp de 50 de saptamani sunt promovate retetete traditionale ale celor mai cunoscute 12 bucatarii ale lumii.

In fiecare luna sunt promovate 4-5 retete specifice cate unei bucatarii a tarilor partenere in proiect.

regiuni-istorice2

Prima editie a campaniei „Descopera Traditiile Culinare Romanesti!”, derulata in perioada februarie – decembrie 2013 s-a bucurat de succes, datorita celor 52 de parteneri media, astfel ca au fost publicate peste 1700 de materiale de presa referitoare la proiect si la partenerii sai, fiind descoperite si promovate 42 de retete prin 42 de campanii de presa saptamanale.

In perioada ianuarie – decembrie 2014 s-a desfasurat a doua editiei a Campaniei de educatie culinara “Descopera Traditiile Culinare Romanesti”. Programul a beneficiat de sprijinul a 86 de parteneri media.

Cea de-a doua editie a campaniei „Descopera traditiile culinare romanesti!” promoveaza 40 de retete oferite de 40 de pensiuni din cele 9 zone istorice ale Romaniei.

Pentru a acoperi costurile campaniei „Descopera traditiile culinare romanesti!” 2014, Russenart Communications beneficiaza de sprijinul brandurilor Gold Maya si Kotanyi

  • Cultura si tainele painii

Cultura si tainele painii” este o campanie derulata de Russenart Communications in parteneriat cu brandul de faina Gold Maya care va cuprinde: informatii despre obiceiurile romanesti legate de paine, promovare pe site, blog, pagina si grup Facebook, concursuri pentru blogeri si parteneri media etc.

In cadrul campaniei vor fi dezvoltate mai multe sectiuni: Painea in folclorul romanesc – tipuri de paine si obiceiurile legate de impartirea painii, a colacilor si retetele lor, ritualuri populare pagane si/sau crestine, Povestea painii (istoric, preparare etc.), Painea in alte tari (tipuri de paine ale altor nationalitati si retetele lor), Painea sfanta (momentele religioase si tipurile de paine, simboluri, ritualuri etc.), Retete de paine, Concursuri pentru blogeri, Povesti despre paine (preluate din literatura romaneasca si din alte literaturi).

Cum se va desfasura campania?
Campania va fi impartita in functie de calendarul agricol (combinat cu calendarul ortodox) al taranului roman identificand principalele momente din viata culturala a satului si sarbatorile crestine si/ sau precrestine (mai importante) cu obiceiurile lor, in cele 4 anotimpuri. Vom incepe cu sarbatorile de vara:  Mosii de vara, Rusaliile, Sfintii marunti, Sanzienele, Sanpetru de vara, Cricovii de vara, Santilie, Propojaniile etc.

Painea are un rol important in viata taranului roman si in traditiile crestine si precrestine, astfel ca pentru fiecare sarbatoare exista tipuri de paine specifice si obiceiuri diferite.

In cadrul campaniei vor fi identificate (in parteneriat cu un folclorist) principalele obiceiuri ocazionate de fiecare sarbatoare si tipurile de paine folosite: colaci, prescure, bradosi etc.  si modul de preparare/ retetele lor.

Save

Save

Save

Save

Save